Het gezicht achter De Prakt(eik)

Als gediplomeerd schoonheidsspecialiste en Dr. Hauschkatherapeut geef ik gezicht- en lichaamsbehandelingen in De Prakt(eik) onder ons huis. 

 

Al van kleins af aan kwam ik in aanraking met natuurvoeding en de natuurzuivere producten van Dr. Hauschka. Mijn moeder (Ardine Pennings) is ook schoonheidsspecialist en werkt al vanaf 1988 met Dr. Hauschka Cosmetica. Na de middelbare school wilde ik niet meteen in de voetsporen treden van mijn moeder. Ik wilde de wereld zien, op eigen benen staan. Het toerisme was de kant die ik opging.

 

Gedurende mijn opleidingen aan de MTRO en later de NHTV in Breda verbleef ik regelmatig voor langere tijd in het buitenland voor stage en reizen (Spanje, Frankrijk, Guatemala, Ecuador, Peru, Bolivia, Brazilië, Argentinië en Chili). Na mijn afstuderen kwam ik terecht bij een touroperator gespecialiseerd in maatwerk reizen naar Latijns-Amerika.

 

In 2012 werd ik moeder van dochter Lily. Dat was een moment van verandering. Ik merkte dat ik iets miste in mijn werkleven. Het was tijd voor verandering. Regelmatig masseerde ik vrienden en bekenden die daar erg van opknapte. En toen wist ik het. Daar wilde ik mee verder; daar lag mijn hart. Ik volgde de opleiding tot schoonheidsspecialiste, om vervolgens de opleiding tot Dr. Hauschkatherapeut te kunnen doen bij Dr. Hauschka. De opleiding van de lichaamsbehandeling van Dr. Hauschka heb ik in 2016 afgerond en ook het diploma van de opleiding acne therapie heb ik behaald. 

 

Regelmatig volg ik bijscholingen en cursussen, om nieuwe kennis op te doen en om de kwaliteit van de behandelingen en verworven kennis te waarborgen.

 

Naast de werkzaamheden in De Prakt(eik) organiseerde ik in 2019 het eerste Beauty Retreat op Mallorca; een combinatie van behandelingen, ontspanning, tijd voor jezelf en yoga.

 

Warme groet,

Simone van Lieshout 


Dr Hauschka therapeut van het jaar 2019

De Prakt(eik)

De naam heeft De Prakteik te danken aan de eikenboom in onze achtertuin. Vanuit De Prakt(eik) is er geen direct uitzicht op de boom, maar sta je voor, naast of achter het huis, dan is de boom niet te missen. 

 

De Prakt(eik) is gevestigd in het soutterain, onder het woonhuis. Middels een trap van 7 treden is de ingang te bereiken. Er is een toilet aanwezig.

Salon Ardine

De Prakt(eik) is onderdeel van Salon Ardine in Westervoort. Ik ben daarom ook regelmatig werkzaam in de salon in Westervoort.

 

Recepten

Ook voor inspiratie over voeding ben je van harte welkom. Klik hier om meer lezen over mijn persoonlijke zoektocht naar lekker en gezond eten en voor recepten die ik zelf regelmatig maak. 


 

De Prakt(eik)

Loospad 17

6815 GA Arnhem

06-46287165 | info@deprakteik.nl