Zelfgemaakte bonbons

Het leuke van zelf bonbons maken is dat je je favoriete chocoladesmaken (die van mij is die van Tony met cranberry en anijs), kunt maken zonder de kilo suiker die erin zit. Want dat bepaal je zelf. En voor de snelle variant gebruik ik Vivani 75% puur met kokosbloesemsuiker;-)

 

Wat heb je nodig:

50 g cacaopoeder

100 g cacaoboter

3 el ahornsiroop

evt. een snufje zout 

 

Voor de vulling:

30 ml water

3 dadels

 

 

Hoe maak je het:

Smelt de cacaoboter au-bain-marie en voeg het cacaopoeder toe, zodat het een gesmolten geheel is geworden. Haal de kom van het vuur en roer de ahornsiroop er doorheen. Verdeel de chocolade over een bonbonvorm. Zorg ervoor dat de chocolade niet helemaal in de vormen zit, maar alleen de randen bedekt zijn. Zet het 15 minuten in de vriezer.

 

Doe de dadels samen het water in de blender en blend totdat het de structuur heeft van caramel. Misschien moet je iets meer water toevoegen, dat kan je zelf bekijken. Haal de bonbonvorm uit de vriezer en vul de bonbons met het dadelmengsel. Giet vervolgens de chocolade over het dadelmengsel, zodat je echt bonbons krijgt. Zet in de koelkast zodat het hard wordt. Na ca. 2 uur zijn ze goed hard geworden en kunnen de bonbons uit de vorm worden gehaald.

 

Variatie:

 

In plaats van gevulde bonbons met dadel kan je allerlei vullingen gebruiken. Ik maak ook vaak compacte chocolade met iets erdoor. Heel lekker is met enkele fijngesneden cranberry's en 2 anijszaadjes per bonbonnetje. 

 

 

De Prakt(eik)

Loospad 17

6815 GA Arnhem

06-46287165 | info@deprakteik.nl