Rainbow bowl met bietjes

Als John niet thuis eet, eten Lily en ik heel vaak een rainbow bowl. Lily vindt het geweldig om alles mooi in de schaal te doen. En het leuke is dat je eindeloos kunt variëren. Deze variant met bieten bevat wel 3 soorten biet!

 

Wat heb je nodig (voor 2 bowls):

1 zalmfilet

1/4 gele biet

1/4 rode biet

1/4 chioggia biet

1 wortel

1/2 avocado

1 cup gekookte linzen (uit pot)

1/2 cup quinoa (ongekookt)

1 el citroensap

1 tl mosterd

1 tl appelazijn

1 tl extra vierge olijfolie

peper en zout

 

Hoe maak je het:

Kook de quinoa volgens de beschrijving op het pak. Bak de zalmfilet in een koekenpan met een beetje kokosolie 5 minuten op de huid. Draai dan om en bak nog ca. 2 minuten aan de andere kant. Snij de wortel, bieten en avocado. Giet de linzen af en spoel af tot het niet meer schuimt. Meng voor de dressing in een kopje het citroensap, mosterd, azijn, olie en een beetje peper en zout. Verdeel de bietjes, wortel, avocado en linzen over de bowls. Voeg de quinoa en de zalm toe. Verdeel de dressing over de bowls.

 

Eet smakelijk!