Pompoensoep

Pompoensoep is vooral in de herfst zo lekker, als de eerste Hollandse pompoenen er weer zijn. En de chioggia biet is echt een groente om verliefd op te worden, alleen al door zijn uiterlijk.

 

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

1 pompoen 

1 ui

1 teentje knoflook

1 liter water

snuf gemalen komijnzaad

snuf kurkuma

peper 

1 tl keltisch zeezout

kokosyoghurt (of haverroom)

Chioggia biet ter decoratie

1 tl Ghee

 

Hoe maak je het:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en doe de ghee erin als de pan warm is. Fruit de ui en de knoflook op middelhoog vuur. Snijd de pompoen en voeg toe in de pan. Zet het vuur hoger, zodat alles even bakt. Voeg het komijnzaad en de kurkuma toe. Na ca. 3 minuten voeg je het water toe en breng je de soep aan de kook. Laat ca. 8 minuten koken tot de pompoen gaar is. In de tussentijd snijd je eventueel de biet in dunne plakjes of blokjes. 

 

Is de pompoen gaar, dan pureer je de soep met de staafmixer. Vervolgens voeg je het keltisch zeezout toe en proef je hoe het smaakt. Voeg eventueel nog wat meer zout toe. Verdeel de soep over 4 kommen en decoreer met een eetlepel kokosyoghurt (of haverroom), een snuf versgemalen peper en de chioggiabiet.

 

Eet smakelijk!