Ontbijt

Voordat ik aan mijn ontbijt begin, neem ik (zodra ik wakker wordt eigenlijk) een glas lauwwarm water, soms met citroen. Dat vind ik een heerlijke manier om mijn stofwisseling op gang te brengen en ik merk dat ik dan ook niet meteen honger heb.

 

Ik vind het belangrijk dat ik 's ochtends niet te lang in de keuken hoef te staan voor een lekker en gezond ontbijt. Favorieten voor doordeweekse dagen zijn havermoutpap, een smoothiebowl en als ik iets meer tijd maak ik bananenpannenkoekjes. 

 

Overigens de recepten hieronder staan bij 'ontbijt', maar kunnen natuurlijk ook tussendoor of als lunch worden gegeten.

 

Hieronder een aantal van mijn favoriete recepten.

Mug cake met blauwe bessen

Omdat ik geen fan ben van de magnetron (iets met straling), maak ik mug cakes in de oven. Het duurt misschien iets langer, maar het is om te smullen. Vaak maak ik het beslag de avond van tevoren. Zodra ik wakker ben, zet ik de oven aan, doe ik het beslag in de kopjes, wekker op 30 minuten en douchen maar. Als ik klaar ben met het ochtendritueel zijn ook de ontbijtcakejes klaar. Ideaal!

 

Smoothie bowl met framboos en banaan

Het leuke van een smoothiebowl is dat je eindeloos kunt variëren en ongemerkt extra groenten aan je ontbijt kunt toevoegen. In deze variatie zit wortel. 

 

 

Homemade cruesli

Deze cruesli is heerlijk in (plantaardige) melk, als topping voor chiapudding of zelfgemaakte chocolademousse, of om zo te snoepen:-)

 

 


 

De Prakt(eik)

Loospad 17

6815 GA Arnhem

06-46287165 | info@deprakteik.nl