Mug cake met blauwe bessen

Omdat ik geen fan ben van de magnetron (iets met straling), maak ik mug cakes in de oven. Het duurt misschien iets langer, maar het is om te smullen. Vaak maak ik het beslag de avond van tevoren. Zodra ik wakker ben, zet ik de oven aan, doe ik het beslag in de kopjes, wekker op 30 minuten en douchen maar. Als ik klaar ben met het ochtendritueel zijn ook de ontbijtcakejes klaar. Ideaal!

 

Wat heb je nodig:

1 cup havermout

1 banaan

1 ei

1 tl baking soda

handje blauwe bessen (of bramen of frambozen)

handje noten (pecan/walnoot)

Kokosolie of roomboter om in te vetten

 

Hoe maak je het:

Zet de oven aan op 175°C. Vet twee kopjes in met kokosolie. Mix de banaan en het ei (je kunt het prakken, in de blender of staafmixen). Roer vervolgens de havermout, baking soda, blauwe bessen en noten door het mengsel. Verdeel het over de kopjes en zet het 30 minuten in de oven. 

 

Gaat je wekker, laat de mug cakes dan heel even staan voordat je ze op een bordje stort (een minuutje is al goed). Daarna kan je met een mesje het cakeje losmaken en op een bordje kiepen. Of je eet het zo uit het kopje:-) 

 

Eet smakelijk!