Mueslireep met dadel en noten

Deze mueslireep is een heerlijk tussendoortje. Ik denk dat er verschillende dames zijn die deze traktatie herkennen uit De Prakt(eik). De mueslireep wordt gemaakt van dadels, noten, zaden, pitten, kokos en 75% pure chocolade met kokosbloesemsuiker. Niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Maar let op.. het blijft zoet en daarom lekker voor af en toe een klein stukje;-)

 

Wat heb je nodig:

5 medjool dadels zonder pit

1 el geraspte kokos

1 el kokosolie

1 handje ongebrande gemengde noten

1 el zaden/pitten (zonnebloem, pompoen, lijnzaad, chiazaad)

snuf zout

40g pure chocolade minimaal 75% cacao

 

Hoe maak je het?

 

1. Snijd de dadels in stukjes en doe in een krachtige blender, samen met de geraspte kokos, kokosolie, zaden en pitten en zout. Blend totdat het een plakkerig geheel wordt. Blend niet te lang, want blenders vinden het malen van dadels vaak moeilijk. Houd het dus goed in de gaten.

2. Snijd de noten grof.

3. Smelt de chocolade au-bain-marie.

4. Versprijd het dadelmengels over een met bakpapier bedekte schaal. Verdeel de noten eroverheen. Giet tot slot de chocolade over het mengsel. 

5. Laat het geheel minimaal 2 uur hard worden in de koelkast. Snijd vervolgens in repen of blokjes. Genieten maar! Bewaar het in de koelkast.