Homemade granola

Deze cruesli is heerlijk in (plantaardige) melk, als topping voor chiapudding of zelfgemaakte chocolademousse, of om zo te snoepen:-)

 

Wat heb je nodig:

200 g havermout of havervlokken

50 g havergrutten of haverzemelen

2 eetlepels gesmolten kokosolie

3 eetlepels ahornsiroop

50 g kokosrasp

1 theelepel kaneel

Handje noten 

Hand gedroogde vruchtjes (cranberries/rozijnen)

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de kokosolie en ahornsiroop in een grote kom. Goed mengen. Voeg de havermout en havergrutten/zemelen toe en meng alles door elkaar. Spreid het mengsel uit over een bakplaat en zet 30 minuten in de oven. Let op! Het is belangrijk om iedere 10 minuten het mengsel om te scheppen. Houd het goed in de gaten, want het moet niet te bruin worden.

Na 30 minuten haal je de bakplaat uit de oven en laat je het afkoelen. Daarna meng je de kokosrasp, kaneel, noten en zuidvruchten door de cruesli. 

 

Ik bewaar de cruesli in een grote pot. Dan is het ongeveer een maand houdbaar.

 

Geniet ervan!