Haver-soda brood

Zelf een sodabrood bakken is net zo snel als de fiets opspringen naar EkoPlaza om een brood te kopen. En eigenlijk veel lekkerder (vind ik). 

 

Wat heb je nodig:

250 gram havermeel (ik maal havervlokken altijd fijn tot mail)

50 gram pompoenpitten

25 gram zonnebloempitten

25 gram sesamzaad

1 tl baking soda

1 tl Keltisch zeezout

1 ei

250 ml geiten- of kokosyoghurt

 

Hoe maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg het ei en de yoghurt toe en kneed alles even door tot er een samenhangend geheel ontstaat. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en vorm een brood van het deeg op de plaat. Zet het brood ca. 30 minuten in de oven, totdat het brood goudbruin is geworden. Wacht even met aansnijden en laat het brood eerst een paar minuten afkoelen. Eet smakelijk!