Uit de natuur voor de mens

Sinds 1967 vervaardigt moederbedrijf WALA de Dr. Hauschka cosmetica. Wala werd in 1935 opgericht door Dr. Rudolf Hauschka en is van oorsprong een farmaceutische onderneming die antroposofische geneesmiddelen maakt. De cosmetica van Dr. Hauschka is geschikt voor mannen, vrouwen, kinderen en baby’s en ondersteunt het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen, zonder deze taak over te nemen. Alle producten van Dr. Hauschka bevatten extracten van heilzame planten volgens een zorgvuldige samenstelling. Elk ingrediënt is belangrijk, maar alleen het samenspel van alle ingrediënten zorgt voor de bijzondere kwaliteit van de producten. Doordat we jouw huid op een holistische wijzebenaderen, weten we dat versterkende en kalmerende impulsen goed zijn voor jouw hele lichaam. Om deze impulsen te creëren, bestudeert Dr. Hauschka de regeneratiecyclus van je huid, waarin cellen zich elke 28 dagen vernieuwen.

 

Ritme

Dr. Hauschka maakt gebruikt van de geneeskrachtige eigenschappen van planten en kruiden. De productie van onze plantextracten en etherische oliën gaat volgens ritmische processen. De planten worden geoogst bij zonsopkomst; het moment dat de planten over de meeste levenskracht beschikken. Vervolgens worden de plantenextracten afwisselend blootgesteld aan warmte en kou, rust en beweging, licht en donker. Dit ritmisch procedé zorgt ervoor dat de gehele vitaliteit van de plant bewaard blijft en dat de producten op een natuurlijke wijze zonder conserveringsmiddelen vervaardigd kunnen worden. Onze producten zijn vrij van chemisch synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen.

 

Biologisch-dynamisch en Fair Trade

De cosmetica van Dr. Hauschka is natuurzuiver. De natuurlijke grondstoffen zijn bijna uitsluitend afkomstig van een biologisch-dynamisch gecontroleerde teelt, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van synthetische bestrijdingsmiddelen of kunstmest en hebben het Demeter-keurmerk. Een groot deel van de ingrediënten van de Dr. Hauschka producten worden in de tuin van WALA in Zuid-Duitsland verbouwd. Omdat niet alle ingrediënten hier kunnen worden verbouwd, heeft Dr. Hauschka een aantal fair trade projecten, waar uit eerlijke arbeid eerlijk geld kan worden verdiend, zodat lokale boeren uitzicht hebben op een betere toekomst. Er zijn o.a. fair trade projecten in Turkije, Bulgarije, Iran, Afghanistan, Ethiopië, Burkina Faso en India.

 

Sheanoten 
Sheanoten 

Pionier in natuurcosmetica

Naast het gebruik van heilzame plantenextracten, maakt Dr. Hauschka ook gebruik van hoogwaardige etherische oliën en wassen, kiezelaarde, bronwater, amandelmeel, zijde en mineralen. Zelfs in de oogschaduws en lipsticks worden plantenextracten als wondklaver en toverhazelaar verwerkt. Hierbij wordt ook gestreefd naar een balans tussen innerlijke en uiterlijke schoonheid. Vanzelfsprekend worden de producten niet getest op dieren, maar op vrijwillige proefpersonen. Dr. Hauschka is door BDIH (Duitse keurmerk voor natuurcosmetica) en NATRUE (Europees keurmerk voor natuurzuivere cosmetica) gecertificeerd. Dit betekent dat alle producten voldoen aan de eisen van deze keurmerken.

 

Dynamische huidbeelden

Dr. Hauschka spreekt niet over huidtypes, maar over dynamische huidbeelden. Huidbeelden kunnen dus veranderen. De huid heeft een zelfherstellend vermogen en door het verzorgingsconcept van reinigen, versterken, verzorgen en de vetvrije nachtverzorging wordt de huid gestimuleerd om zichzelf te herstellen.

 

Intensieve verzorging

 Voor de huid die een intensieve verzorging nodig heeft (bijvoorbeeld een onzuivere huid met puistjes, een overgevoelige huid, een verslapte huid, een huid met gesprongen aders of pigmentvlekken, etc.) heeft Dr. Hauschka speciale intensieve huidconditioners samengesteld met kostbare edelstenen als goud, zilver, parel, peridoot, rhodochrosiet, indigoliet, toermalijn, robijn en barnsteen. Deze intensieve conditioners geven een extra impuls aan het zelfherstellend vermogen van de huid. 

 

De Prakt(eik)

Loospad 17

6815 GA Arnhem

06-46287165 | info@deprakteik.nl