top of page

Dr. Hauschka behandelingen

De Dr. Hauschkabehandelingen zijn behandelingen in het teken van totale ontspanning. Het zijn behandelingen voor lichaam én geest met gebruik van Dr. Hauschkaproducten. Dr. Hauschka heeft een uniek verzorgingsconcept, waardoor de lichaamseigen functies van de huid worden gestimuleerd en het zelf herstellend vermogen van de huid wordt geactiveerd.

 

De lymfestimulatie (penseelmassage)

De lymfestimulatie (of penseelmassage) is het ‘hart’ van de behandeling. De lymfestroom wordt met penselen en zachte handbewegingen gestimuleerd en laten je hele lichaam ontspannen. De lymfestimulatie heeft een harmoniserend effect op het immuunsysteem en draagt bij aan het afvoeren van afvalstoffen.

Klassieke Dr. hauschkabehandeling

Heerlijk geurend voetbad

Been- en voetinwrijving

Uitstrijken haren

Hand- en arminwrijving

Warme geurende kompressen

Intensieve reiniging van het gezicht

Dampbad dmv warme kompressen

Eventueel verwijderen van enkele onzuiverheden

Epileren/waxen wenkbrauwen (indien gewenst)

Reinigend masker

Lymfestimulatie d.m.v. penseelmassage

Intensieve conditioner/ampul afgestemd op de huid

Verzorgend masker of oliepakking

Manuele nek-, hals- en decolletémassage

Dag- of nachtverzorging

Complete uitrekking van het lichaam

2 uur | € 109,50

Een andere bijzondere Dr. Hauschka behandeling is de Revitaliserende Lichaamsbehandeling

Hoe Dr. Hauschka Nederland het op haar website beschrijft vond ik zo mooi, dat ik de tekst hieronder heb gekopieerd. 

Het lijkt bijna een wonder. Met haar handen voert ze langzame, losmakende en ronddraaiende bewegingen uit op je lichaam, zonder hierbij stevig druk uit te oefenen. En toch lukt het haar om je spieren en weefsel diepgaand te ontspannen. Een beetje Bodyolie van Dr. Hauschka met de geur van bijvoorbeeld roos of lavendel – meer heeft je Dr. Hauschka Therapeut daarvoor niet nodig. Waar we het over hebben? Over de Dr. Hauschka Lichaamsbehandeling. Het is een belevenis om je lichaam bewust en levendig te ervaren. Want de behandeling geeft je meer levenskracht, stimuleert de lymfestroom en zorgt zo voor meer regeneratie en gezondheid.

 

Rustig glijdende handen voeren zachte aanrakingen uit. Ze spreken met ons, met onze ziel en ons lichaam. Het is wellicht deze zachtheid die spieren en weefsel overtuigt om afwerende spanningen achterwege te laten. En de respectvolle zorg van de Dr. Hauschka Therapeut. Ze begint behoedzaam met een verwarmend voetbad. Haar ritmisch ademende handen gaan op een zachte manier in en uit het weefsel. Ze kent het menselijke lymfestelsel precies en weet hoe ze de lymfestroom in de juiste richting kan leiden om blokkades op te lossen. Bij de Lichaamsbehandeling begint de Dr. Hauschka Therapeut met strijkende en ronddraaiende bewegingen op je rug naar beneden toe en beweegt haar handen dan langs de achterkant van je benen. De klant mag zich dan omdraaien en geniet van een behandeling van haar voeten en benen naar boven toe, verder over haar buik en decolleté tot aan haar armen. Ten slotte gunt de Dr. Hauschka Therapeut haar klant nog een poosje rust, omhult door warme dekens. Tijdens deze rustfase voelt ze de aanrakingen nog nadeinen. Een gevoel van ontspanning breidt zich uit en wordt blijvend opgeslagen in het geheugen van het lichaam. Tijd als geschenk, die van groot belang is om echt los te kunnen laten.

De Dr. Hauschka Lichaamsbehandeling is 1996 ontstaan, als lichaamsbehandeling voor Dr. Hauschka Therapeuten in samenwerking met schoonheidsspecialisten van de Margarethe-Hauschka-school voor ritmische massage. Alleen Dr. Hauschka Therapeuten die hebben deelgenomen aan een extra trainingsprogramma, bieden deze lichaamsbehandelingsmethode exclusief aan.

1,5 uur | € 86,95
bottom of page