covid - nieuws

COVID-behandelprotocol

Om op een veilige manier behandelingen te kunnen geven tijdens de COVID-19 periode, houd ik me aan onderstaand protocol:

 

★ Verspreiding van het corona-virus vindt plaats door in contact te zijn met elkaar, door in gesprek te zijn met elkaar, dus is afstand nemen belangrijk.   

★ Op het moment dat de behandeling start, zijn we in principe stil; we zijn dan binnen anderhalve meter afstand van elkaar en verspreiding van het virus kan plaatsvinden door minuscule druppeltjes speeksel die vrijkomen met praten. Daarmee worden alle behandelingen in de praktijk dus in principe stilte-behandelingen.   

★ Ik draag een mondkapje. Ik vraag jou om ook een mondkapje te dragen. Op het moment dat je op de stoel plaatsneemt, mag het mondkapje af want anders kan ik je natuurlijk niet in het gezicht behandelen. Kom je alleen voor de wenkbrauwen, dan mag het mondkapje op blijven.   

★ Het aanbrengen van make-up na afloop van de behandeling komt te vervallen; make-up testers niet allemaal gedesinfecteerd worden. Wil je graag met make-up de praktijk verlaten, neem dan je eigen make-up producten mee.   

Overige maatregelen om veilig te kunnen werken:   

★ Het gebruik van het dampbad middels het dampapparaat / vapozone gebruiken we voorlopig niet, omdat zo extra druppeltjes speeksel in de lucht verspreid worden en er vaak een hoest-/niesimpuls ontstaat. Dit wordt vervangen door kompressen.   

★ Doordat verspreiding van het virus o.a. via speeksel plaatsvindt, stop ik voorlopig met het aanbieden van iets te drinken na afloop van de behandeling.   

★ Bij binnenkomst in de praktijk vraag ik je om meteen je handen te desinfecteren. Natuurlijk bied ik jou hiervoor het middel aan en desinfecteer ik zelf voor, tijdens en na de behandeling mijn handen.   

★ De praktijkruimte wordt goed gelucht tussen de behandelingen door. Stoelleuningen, deurklinken en het toilet worden na afloop van elke behandeling gedesinfecteerd. Dit betekent dat ik de tijdsplanning nauw zal hanteren om veilig te kunnen werken.   

★ Het is heel belangrijk dat je je afspraak annuleert wanneer je klachten hebt; verkoudheidsklachten als hoesten, niezen en keelpijn, bij koorts, maar ook bij maag-en darmklachten, want dit kunnen milde coronaklachten zijn.   

★ Dat geldt andersom natuurlijk ook; op het moment dat ik klachten heb, annuleer ik jouw afspraak in mijn praktijk.   

★ Wanneer je last hebt van hooikoorts en aan het niezen bent, vraag ik je voordat je naar de praktijk komt om een histamine-remmer te gebruiken om het niezen tijdelijk de kop in te drukken. Het is immers in deze tijd niet duidelijk of het dan hooikoorts-klachten of coronaklachten zijn.   

 

Met bovenstaande maatregelen en aanpassingen kan ik de behandelingen volgens de richtlijnen van het RIVM uitvoeren.