Dr. Hauschka Lichaamsbehandeling | 1,5 uur | € 77

 

 In 1996 is de Dr. Hauschka Lichaamsbehandeling ontwikkeld als therapeutische lichaamsbehandeling. Om deze behandeling aan te mogen bieden, heb ik een bij Dr. Hauschka Nederland een opleiding gevolgd, volledig in het teken van de behandeling. 

 

Bij de behandeling zijn de volgende fases belangrijk:

 

Verwarmen

De behandeling start met een voetbad, zodat de voeten kunnen opwarmen en de gedachten kunnen oplossen in het warme water. Tijdens het voetbad wordt gekeken welke Dr. Hauschka bodyolie het beste bij jou en het moment past. Na het voetbad staat de verwarmde behandelstoel voor je klaar, waarin je wordt omhuld door een flanellen laken, wat ervoor zorgt dat je warm blijft.

 

Ontspannen

Het lichaam wordt met licht geoliede handen gemasseerd. Met zachte, vloeiende en ritmische handen wordt de doorstroming van de lymfe bevorderd en wordt het proces van het afvoeren van afvalstoffen gestimuleerd.

 

Als eerste wordt de rug gemasseerd, waarbij ook de nek, de schouders, de achterkant van het hoofd en de heupen worden meegenomen. Daarna is de achterkant van de armen aan de beurt, om vervolgens de achterkant van de benen te masseren. Dan is het tijd voor de voorkant. Liggend op de rug wordt de stoel in een comfortabele stand gelegd en ga ik verder met de voorkant van de benen, de buik, de armen en het decolleté. Tot slot wordt het gezicht gemasseerd en strijk ik de haren uit.

 

Rusten

Na de massage is het tijd om tot jezelf te komen gedurende het rustmoment. 

 

Ontwaken

Na het rustmoment is het tijd om te ontwaken uit de diepe ontspanning. Dat doe ik door het lichaam uit te rekken vanaf je voeten. De energie komt weer terug in je lichaam. Je kunt er weer tegenaan.

 

Kuur van 7 behandelingen, betaal voor 6 behandelingen.

 In periodes van stress is het aan te bevelen de Dr. Hauschka Lichaamsbehandeling in een kuur van 7 behandelingen te ondergaan, waarbij je iedere week een behandeling ondergaat. De 7e behandeling is dan gratis (7 behandelingen binnen een half jaar). 

Deelbehandeling | 30 minuten | € 31,00

In plaats van de gehele lichaamsbehandeling is het ook mogelijk om een deel van de lichaamsbehandeling te ondergaan. Een deelbehandeling duurt 30 minuten. U kunt kiezen uit:

 

- Rug-nek-schouders

- Armen en benen