Dr. Hauschka behandelingen

De Dr. Hauschkabehandelingen zijn behandelingen in het teken van totale ontspanning. Het zijn behandelingen voor lichaam én geest met gebruik van Dr. Hauschkaproducten. Dr. Hauschka heeft een uniek verzorgingsconcept, waardoor de lichaamseigen functies van de huid worden gestimuleerd en het zelf herstellend vermogen van de huid wordt geactiveerd.

 

Variaties op de Klassieke Dr. Hauschka behandeling

 

Alle andere Dr. Hauschka behandelingen zijn variaties op de klassieke behandeling. Hieronder staat beschreven waar de klassieke behandeling allemaal uit bestaat. Daaronder staan de andere behandelingen, waarbij is aangegeven welk onderdeel niet (of juist extra) bij de behandeling hoort.

 

De lymfestimulatie (penseelmassage)

De lymfestimulatie (of penseelmassage) is het ‘hart’ van de behandeling. De lymfestroom wordt met penselen en zachte handbewegingen gestimuleerd en laten je hele lichaam ontspannen. De lymfestimulatie heeft een harmoniserend effect op het immuunsysteem en draagt bij aan het afvoeren van afvalstoffen. 

 

Klassieke Dr. Hauschka behandeling | 120 minuten | € 99,50

Gun jezelf een hele speciale korte vakantie. Een ontspannend voetenbad, het uitstrijken van de haren en geurige kompressen laten je ontspannen. Dit vormt de ideale voorbereiding op de aansluitende gezichtsreiniging en verzorging met de natuurlijke cosmetica van Dr. Hauschka. Reinigende en verzorgende maskers en een intensieve verzorging met speciale ampullen regenereren de huid. De penseelmassage bevordert de stroming van de lymfe, voert afvalstoffen af en versterkt het immuunsysteem.

 

De Klassieke Dr. Hauschka behandeling geeft een doorstroomd en weldadig gevoel, een gevoel van lichtheid en innerlijke balans.

 

De behandeling bestaat uit:

Heerlijk geurend voetbad

Been- en voetinwrijving

Uitstrijken haren

Hand- en arminwrijving

Warme geurende kompressen

Intensieve reiniging van het gezicht

Gezichtsdampbad

Verwijderen onzuiverheden

Epileren/waxen wenkbrauwen (indien gewenst)

Reinigend masker

Lymfestimulatie d.m.v. penseelmassage

Intensieve conditioner/ampul afgestemd op de huid

Verzorgend masker of oliepakking

Manuele nek-, hals- en decolletémassage

Dag- of nachtverzorging

Complete uitrekking van het lichaam

Drankje en advies


Luxe Dr. Hauschka behandeling | 150 minuten | € 124,50

De klassieke Dr. Hauschka behandeling is uit te breiden naar de Luxe Dr. Hauschkabehandeling. Deze behandeling begint met een rug-nek-schoudermassage, opgevolgd door alle hierboven genoemde onderdelen. 

Onstpannende behandeling | 90 minuten | € 77

Ontspanning van top tot teen. Bij deze behandeling wordt het gezichtsdampbad, verwijderen van onzuiverheden en het reinigend masker overgeslagen.

Revitaliserende gezichtsbehandeling | 90 minuten | € 77

Bij de revitaliserende behandeling vervallen de been-, voet-, arm en handinwrijvingen. Na het voetenbad start de behandeling met warme geurende compressen en de overige daaronder genoemde onderdelen van de Klassieke Dr. Hauschka behandeling. Met twee heerlijke maskers; een reinigend en een verzorgend masker.

 

Speciale behandeling voor de bleke en vermoeide huid. Bijzonder aanbevolen in periodes met veranderingen, zoals de wisselingen van de seizoenen, na een operatie of wanneer je een ander pad opgaat.

'Tijd voor mezelf' behandeling | 60 minuten | € 57,50

 

De 'tijd voor mezelf' behandeling is een behandeling van 1 uur, waarbij je even niets hoeft. De behandeling begint met het (indien gewenst) epileren van de wenkbrauwen of harsen van de bovenlip. Daarna volgt de gezichtsreiniging (zonder dieptereiniging/dampbad/reinigend masker), de penseelmassage, passende conditioner, een verzorgend masker, de manuele nek-, hals- en decolletémassage en tot slot de dag- of nachtverzorging.

Reinigende gezichtsbehandeling | 60 minuten | € 57,50

Deze behandeling van 1 uur is gericht op de intensieve reiniging van het gezicht. De behandeling start met een intensieve reiniging van het gezicht. Vervolgens worden de onzuiverheden verwijderd, krijg je een reinigend masker terwijl de hals, nek en decolleté worden gemasseerd en wordt de huidconditioner aangebracht. Dan volgt de (korte) penseelmassage en als afsluiting de dag- of nachtverzorging.

Huidverzorgingsadvies | 30 minuten | € 27,50*

Bij het huidverzorgingsadvies neem ik uitgebreid de tijd om je huid te bekijken, zodat ik een passend advies kan geven.

 

*Bij aankoop van minimaal € 55,- aan producten, is het huidverzorgingsadvies gratis.

Revitaliserende Dr. Hauschka lichaamsbehandeling | 90 minuten | € 77

In 1996 is de Dr. Hauschka Lichaamsbehandeling ontwikkeld als therapeutische lichaamsbehandeling. Om deze behandeling aan te mogen bieden, heb ik een bij Dr. Hauschka Nederland een opleiding gevolgd, volledig in het teken van de behandeling. Bij de behandeling zijn de volgende fases belangrijk:

 

Verwarmen

De behandeling start met een voetbad, zodat de voeten kunnen opwarmen en de gedachten kunnen oplossen in het warme water. Tijdens het voetbad wordt gekeken welke Dr. Hauschka bodyolie het beste bij jou en het moment past. Na het voetbad staat de verwarmde behandelstoel voor je klaar, waarin je wordt omhuld door een flanellen laken, wat ervoor zorgt dat je warm blijft.

 

Ontspannen

Het lichaam wordt met licht geoliede handen gemasseerd. Met zachte, vloeiende en ritmische handen wordt de doorstroming van de lymfe bevorderd en wordt het proces van het afvoeren van afvalstoffen gestimuleerd.

 

Als eerste wordt de rug gemasseerd, waarbij ook de nek, de schouders, de achterkant van het hoofd en de heupen worden meegenomen. Daarna is de achterkant van de armen aan de beurt, om vervolgens de achterkant van de benen te masseren. Dan is het tijd voor de voorkant. Liggend op de rug wordt de stoel in een comfortabele stand gelegd en ga ik verder met de voorkant van de benen, de buik, de armen en het decolleté. Tot slot wordt het gezicht gemasseerd en strijk ik de haren uit.

 

Rusten

Na de massage is het tijd om tot jezelf te komen gedurende het rustmoment. 

 

Ontwaken

Na het rustmoment is het tijd om te ontwaken uit de diepe ontspanning. Dat doe ik door het lichaam uit te rekken vanaf je voeten. De energie komt weer terug in je lichaam. Je kunt er weer tegenaan.

 

De Prakt(eik)

Loospad 17

6815 GA Arnhem

06-46287165 | info@deprakteik.nl