Actueel

Op deze pagina vertel ik over nieuwtjes binnen De Prakteik. Nieuwe producten en aanbiedingen, over nieuwe behandelingen of veranderingen op de website. Wil je af en toe (ongeveer 4x per jaar) onze nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? 

Corona maatregelen verlengd

UPDATE | Gisteren is duidelijk geworden dat contactberoepen (waar ook ons vak toe behoort) in ieder geval tot 28 april niet mogen worden uitgevoerd.

Voor behandelingen blijven we voorlopig gesloten. Maar het is hartverwarmend dat zovelen ons weten te vinden voor de aanschaf van producten of ons een kaartje/mailtje/berichtje sturen. Het zijn voor iedereen gekke tijden.

We missen jullie, lieve klanten, en vinden het fijn jullie af en toe (door het raam) te zien of iets van jullie te horen.

Wij voelen ons gelukkig gezond. En mijn gebroken hand kan nu rustig herstellen.

Hopelijk zien we jullie gauw weer. Heel veel dank. En stay safe.

Veel liefs,
Simone

De Prakt(eik) sluit voor behandelingen i.v.m. corona maatregelen

Door de recente ontwikkelingen en nieuwe maatregelen omtrent het corona-virus, hebben Salon Ardine en De Prakt(eik) besloten tot 6 april te sluiten voor behandelingen.

 

Laten we hopen dat het virus met de getroffen maatregelen kan worden gestopt. Gezondheid boven alles. Wij wensen iedereen het allerbeste toe in deze periode van verplichte rust. Zorg goed voor jezelf en elkaar met spelletjes en hartelijkheid. We hopen dat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten.

 

Zijn je producten (bijna) op; wij kunnen je bestelling versturen of voor je klaarzetten zodat je het kan komen ophalen. Neem contact met ons op via mail: info@deprakteik.nl of telefoon: 06-46287165 voor De Prakt(eik) in Arnhem. 

 

Veel gezondheid en sterkte toegewenst in deze bizarre tijden.

 

Lieve groet,

Simone 

Tips tegen een droge huid

Nu de temperaturen weer zakken en de verwarming wordt opgestookt, merken velen van ons dat de huid droger aanvoelt. Wat kan je daar tegen doen? Hierbij een lijstje met tips:

  1. De huid is een spiegel van je binnenkant. Eet gezond, zodat je gaat stralen. Je bent wat je eet! En dat is letterlijk zo, want onze cellen worden gevoed met wat we eten. Daarom is het belangrijk om gezonde vetten te eten, zodat de droge huid van binnenuit wordt gevoed. Denk daarbij aan voedingsmiddelen zoals avocado, roomboter, extra vierge olijfolie en kokosolie, hennepzaad(olie), lijnzaad(olie), chiazaden, zonnebloem- en pompoenpitten en diverse ongebrande en ongezouten noten (amandel, walnoot, pecan). Let wel op dat je er niet teveel van neemt. Als voorbeeld kan je bijvoorbeeld 1 eetlepel kokos- of olijfolie en een eetlepel lijn-, hennep- of chiazaad of een handje noten nemen of een halve avocado per dag nemen. VERMIJD MARGARINE! Hier zitten veel transvetten in die niets doen voor onze cellen. Daarnaast is het rijk aan omega 6 vetzuren wat niet goed is voor je cellen.

  2. Drink voldoende! En dan bedoel ik WATER. Omdat ons lichaam voor ca. 70% uit water bestaat is het belangrijk om dit gedurende de dag aan te vullen. Drink warm of lauw water, geen koud water. Je lijf moet hard werken om het koude water om te zetten naar lichaamstemperatuur. Dat kost energie en die energie kan veel beter voor andere doeleinden worden gebruikt. Af en toe een kopje kruidenthee of één kopje koffie op een dag kan geen kwaad, maar cafeïne onttrekt vocht en dat hebben we nou juist zo hard nodig als de huid droog is.

  3. Slaap voldoende. Tijdens je slaap is je lichaam heel hard aan het werk om te herstellen. Zeker ook je huid draait overuren tijdens de nacht. Afvalstoffen worden afgevoerd en nieuwe cellen worden aangemaakt. Zorg dus voor voldoende slaap iedere nacht. Val je moeilijk in slaap? Vermijd schermen tot een uur voordat je gaat slapen, mediteer, lees een boek en gebruik een ontspannende spray op je kussen met rustgevende geuren.

  4. Houdt ruimtes gehydrateerd. De verwarming zorgt voor droge lucht. Zorg ervoor dat er voldoende vocht in de ruimte is. Dat kan je doen door bakjes water aan de verwarming te hangen (of erbij te zetten) of door een luchtbevochtiger in je kamer te zetten. Er zijn veel verschillende luchtbevochtigers van bijvoorbeeld Dyson en Philps, maar ook mooie elegante exemplaren waar je etherische oliën aan kunt toevoegen van o.a. Chi (bij ons te bestellen).

  5. Verzorg je huid iedere dag met een hydraterende crème. De rozencrème van Dr. Hauschka (eventueel in combinatie met een paar druppels gezichtsolie) is de meest rijke verzorging voor de droge huid. Voordat je de crème aanbrengt, spray de gezichtslotion op je gezicht, zodat de crème optimaal wordt opgenomen. Verwen daarnaast je huid 2x per week met het hydraterend masker. En is je huid heel droog, dan kan je het hydraterend masker ook dun aanbrengen als dagcrème en de hele dag laten zitten. 

  6. Vermijd detergenten op je huid! Zeepproducten halen talg van de huid en bij een droge huid is talg nou juist zo belangrijk om te behouden. Reinig je huid met een milde reiniging (de reinigingsmelk of crème van Dr. Hauschka zijn daarvoor goed geschikt).

Dr. Hauschka Therapeut 2019

Gisteren vond het jaarlijkse Dr. Hauschka congres plaats voor therapeuten die met Dr. Hauschka Cosmetica werken. Het is altijd een enorm inspirerende dag met mooie ontmoetingen met collega's en interessante lezingen/workshops. Het thema was Balans door beweging, wat een toepasselijk thema is in mijn leven op het moment. Ik beweeg door buiten mijn comfort zone te stappen (organisatie Mallorca Retreat, verbouwing van De Prakt(eik), starten van de yoga docentopleiding) en ik probeer steeds een nieuwe balans te vinden tussen werk en privé, inspanning en ontspanning. 

 

Ieder jaar wordt er uit de ca. 300 therapeuten een Dr. Hauschka therapeut van het jaar gekozen. Compleet verrast werd ik toen bekend werd gemaakt dat ik dit jaar deze eretitel mag dragen. Ik ben enorm dankbaar voor deze erkenning. Ik werk vanuit mijn hart en dat dit ook door collega's wordt opgemerkt voelt als een enorm compliment. Ook verdient mijn moeder Ardine een woord van dank, want zij was en is een grote inspiratie voor mij en een geweldige leermeester. Zonder haar als voorbeeld was ik nooit deze weg ingeslagen. Maar wat ben ik toch blij dat ik dat gedaan heb!

 

Ik vind het altijd heerlijk om behandelingen te geven, maar op dit moment kijk ik er nog meer naar uit om dinsdag mijn klanten weer te mogen ontvangen in De Prakt(eik). Nu nog in de tijdelijke salon op de eerste etage en hopelijk over een aantal weken in de vernieuwde Prakt(eik). 

 

Lieve groet,

Simone

meer lezen

Verbouwing De Prakt(eik)

Op dit moment wordt De Prakt(eik) verbouwd. Er komt een toilet beneden en ook een tweede behandelkamer. Eén kamer wordt ingericht voor gezichtsbehandelingen en de andere kamer wordt voor lichaamsbehandelingen. 

 

Tijdens de verbouwing is de salon verhuist naar de eerste verdieping (zie foto hieronder). Vanaf de tijdelijke salon is de eikenboom (waar De Prakt(eik) zijn naam aan dankt) te zien. 

 

De verwachting is dat eind november de nieuwe praktijk helemaal klaar zal zijn. 

meer lezen