Actueel

Op deze pagina vertel ik over nieuwtjes binnen De Prakteik. Nieuwe producten en aanbiedingen, over nieuwe behandelingen of veranderingen op de website. Wil je af en toe (ongeveer 4x per jaar) onze nieuwsbrief in je mailbox ontvangen? 

Behandelprotocol tijdens COVID-19

Om op een veilige manier behandelingen te kunnen geven tijdens de COVID-19 periode, houd ik me aan onderstaand protocol:

✔Verspreiding van het corona-virus vindt plaats door in contact te zijn met elkaar, door in gesprek te zijn met elkaar, dus is afstand nemen meteen bij binnenkomst zeer belangrijk. 

 

✔Op het moment dat de behandeling start, wordt er niet meer gesproken; we zijn dan binnen anderhalve meter afstand van elkaar en verspreiding van het virus kan plaatsvinden door minuscule druppeltjes speeksel die vrijkomen met praten. 

 

✔Daarmee worden alle behandelingen in de praktijk dus stilte-behandelingen. 

 

✔Is het noodzakelijk dat jij mij toch iets zegt tijdens de behandeling, steek dan je linkerarm op; ik kan op gepaste afstand van jou gaan staan en jij kunt dan tegen mij praten. 

 

✔Zelf zet ik een mondkapje op, want daarmee bescherm ik mezelf en jou. 

 

✔Werkend aan de achterzijde van de behandelstoel kan ik met bovenstaande maatregelen veilig werken. 

 

✔Het aanbrengen van make-up na afloop van de behandeling komt te vervallen; dit is geen veilige manier van werken, omdat ik dan voor je sta binnen anderhalve meter en make-up testers niet gedesinfecteerd kunnen worden. Wil je persé met make-up de praktijk verlaten, neem dan je eigen make-up producten mee die je zelf kunt aanbrengen. 

 

Overige maatregelen om veilig te kunnen werken: 

 

✔Massages worden voorlopig alleen manueel uitgevoerd, dus zonder gebruik van penselen. 

 

✔Het gebruik van het dampbad middels het dampapparaat / vapozone gebruiken we voorlopig niet, omdat zo extra druppeltjes speeksel in de lucht verspreid worden. Dit wordt vervangen door kompressen. 

 

✔Doordat verspreiding van het virus o.a. via speeksel plaatsvindt, stop ik voorlopig met het aanbieden van iets te drinken na afloop van de behandeling. 

 

✔Bij binnenkomst in de praktijk vraag ik je om meteen je handen te desinfecteren. Natuurlijk bied ik jou hiervoor het middel aan en desinfecteer ik zelf voor, tijdens en na de behandeling mijn handen. 

 

✔Het is niet meer mogelijk om met meer dan 1 persoon tegelijk de praktijkruimte te betreden, omdat de anderhalve meter maatregel dan niet gehanteerd kan worden. 

 

✔De praktijkruimte wordt goed gelucht tussen de behandelingen door. Stoelleuningen, deurklinken en het toilet worden na afloop van elke behandeling gedesinfecteerd. Dit betekent dat ik de tijdsplanning nauw zal hanteren om veilig te kunnen werken. 

 

✔Het is heel belangrijk dat je je afspraak annuleert wanneer je klachten hebt; verkoudheidsklachten als hoesten, niezen en keelpijn, bij koorts, maar ook bij maag-en darmklachten, want dit kunnen milde coronaklachten zijn. 

 

✔Dat geldt andersom natuurlijk ook; op het moment dat ik klachten heb, annuleer ik jouw afspraak in mijn praktijk. 

 

✔Wanneer je last hebt van hooikoorts en aan het niezen bent, vraag ik je voordat je naar de praktijk komt om een histamine-remmer te gebruiken om het niezen tijdelijk de kop in te drukken. Het is immers in deze tijd niet duidelijk of het dan hooikoorts-klachten of coronaklachten zijn. 

 

En mocht het zo zijn, dat een prikkel om te niezen geactiveerd wordt met epileren, dan kan het epileren helaas geen doorgang vinden.

 

Met bovenstaande maatregelen en aanpassingen zie ik het in ieder geval zitten om opnieuw aan het werk te gaan en ik ontmoet jou graag opnieuw bij De Prakt(eik).

Ik kijk uit naar je komst!

We mogen weer open maar mijn hand is nog herstellende.

Woensdag 6 mei kwam het ministerie met het bericht naar buiten dat we vanaf 11 mei onze deuren weer mogen openen voor behandelingen. Dat is natuurlijk heel fijn. Maar ik zit nog wel met mijn hand die herstellende is van twee breukjes. Het gaat iedere dag een beetje beter, maar ik ben helaas nog niet zover hersteld dat ik vanaf 11 mei kan gaan behandelen. In overleg met de fysiotherapeut heb ik besloten om vanaf 1 juni weer rustig op te starten met de behandelingen.  Deze maatregel is nodig om mijn hand voldoende tijd te geven om helemaal te herstellen. Liever voorzichtig nu, dan spijt achteraf.

 

Ik neem zo snel mogelijk contact op met iedereen van wie ik de afspraak heb moeten annuleren gedurende de lockdown. Ik begin met de geannuleerde afspraken van maart en zal op datum iedereen weer inplannen. 

 

Ik hoop jullie snel weer te zien. 

 

Veel liefs,

Simone

Dr. Hauschka Therapeut 2019

Gisteren vond het jaarlijkse Dr. Hauschka congres plaats voor therapeuten die met Dr. Hauschka Cosmetica werken. Het is altijd een enorm inspirerende dag met mooie ontmoetingen met collega's en interessante lezingen/workshops. Het thema was Balans door beweging, wat een toepasselijk thema is in mijn leven op het moment. Ik beweeg door buiten mijn comfort zone te stappen (organisatie Mallorca Retreat, verbouwing van De Prakt(eik), starten van de yoga docentopleiding) en ik probeer steeds een nieuwe balans te vinden tussen werk en privé, inspanning en ontspanning. 

 

Ieder jaar wordt er uit de ca. 300 therapeuten een Dr. Hauschka therapeut van het jaar gekozen. Compleet verrast werd ik toen bekend werd gemaakt dat ik dit jaar deze eretitel mag dragen. Ik ben enorm dankbaar voor deze erkenning. Ik werk vanuit mijn hart en dat dit ook door collega's wordt opgemerkt voelt als een enorm compliment. Ook verdient mijn moeder Ardine een woord van dank, want zij was en is een grote inspiratie voor mij en een geweldige leermeester. Zonder haar als voorbeeld was ik nooit deze weg ingeslagen. Maar wat ben ik toch blij dat ik dat gedaan heb!

 

Ik vind het altijd heerlijk om behandelingen te geven, maar op dit moment kijk ik er nog meer naar uit om dinsdag mijn klanten weer te mogen ontvangen in De Prakt(eik). Nu nog in de tijdelijke salon op de eerste etage en hopelijk over een aantal weken in de vernieuwde Prakt(eik). 

 

Lieve groet,

Simone

meer lezen

Verbouwing De Prakt(eik)

Op dit moment wordt De Prakt(eik) verbouwd. Er komt een toilet beneden en ook een tweede behandelkamer. Eén kamer wordt ingericht voor gezichtsbehandelingen en de andere kamer wordt voor lichaamsbehandelingen. 

 

Tijdens de verbouwing is de salon verhuist naar de eerste verdieping (zie foto hieronder). Vanaf de tijdelijke salon is de eikenboom (waar De Prakt(eik) zijn naam aan dankt) te zien. 

 

De verwachting is dat eind november de nieuwe praktijk helemaal klaar zal zijn. 

meer lezen

Mallorca Beauty Retreat 2019

In het Hemelvaartweekend van 2019 organiseert De Prakt(eik) samen met Mallorca Vibes een retreat op Mallorca. Op een prachtige plek midden in de natuur in het Tramuntana gebergte, genieten we gedurende 5 dagen/4 nachten van heerlijke behandelingen, lekker en gezond eten (vegetarisch of met vis), 1 dag detox, een bezoek aan het strand, prachtige wandelingen door de natuur en van.. niks doen. Ontspannen. 

 

TIJD VOOR JEZELF
4 overnachtingen in een hotel**** (finca) 
in de natuur
Dr. Hauschka behandelingen
Gezond eten (1 dag detox)
Meditatie
Lezen
Mandala's kleuren
Wandelingen
(Binnen)zwembad
Bezoek aan strand
Daily soft exercices (combi yoga/ballet)
Niets doen.. niets hoeven..

 

Prijs vanaf € 750,-

 

Klik hier voor het volledige programma.