Vernieuwd behandelprotocol tijdens COVID-19

Om op een veilige manier behandelingen te kunnen geven tijdens de COVID-19 periode, houd ik me aan onderstaand protocol:

✔Verspreiding van het corona-virus vindt plaats door in contact te zijn met elkaar, door in gesprek te zijn met elkaar, dus is afstand nemen meteen bij binnenkomst zeer belangrijk. 

✔Op het moment dat de behandeling start, wordt er niet meer gesproken; we zijn dan binnen anderhalve meter afstand van elkaar en verspreiding van het virus kan plaatsvinden door minuscule druppeltjes speeksel die vrijkomen met praten. 

✔Daarmee worden alle behandelingen in de praktijk dus stilte-behandelingen.

✔Zelf draag ik een mondkapje, want daarmee bescherm ik mezelf en jou. Ook vraag ik jou om een mondmasker te dragen. Wanneer je plaatsneemt in de behandelstoel zet je het mondmasker af, want anders kan ik natuurlijk niet behandelen.

✔Werkend aan de achterzijde van de behandelstoel kan ik met bovenstaande maatregelen veilig werken. 

✔Het aanbrengen van make-up na afloop van de behandeling komt te vervallen; dit is geen veilige manier van werken, omdat make-up testers niet (allemaal) gedesinfecteerd kunnen worden. Wil je toch graag met make-up de praktijk verlaten, neem dan je eigen make-up producten mee die je zelf kunt aanbrengen. 

Overige maatregelen om veilig te kunnen werken: 

 

✔Het gebruik van het dampbad middels het dampapparaat / vapozone gebruiken we voorlopig niet, omdat zo extra druppeltjes speeksel in de lucht verspreid worden. Dit wordt vervangen door kompressen. 

✔Doordat verspreiding van het virus o.a. via speeksel plaatsvindt, stop ik voorlopig met het aanbieden van iets te drinken na afloop van de behandeling. 

✔Bij binnenkomst in de praktijk vraag ik je om meteen je handen te desinfecteren. Natuurlijk bied ik jou hiervoor het middel aan en desinfecteer ik zelf voor, tijdens en na de behandeling mijn handen.  

✔Het is niet meer mogelijk om met meer dan 1 persoon tegelijk de praktijkruimte te betreden, omdat de anderhalve meter maatregel dan niet gehanteerd kan worden. 

✔De praktijkruimte wordt goed gelucht tussen de behandelingen door. Stoelleuningen, deurklinken en het toilet worden na afloop van elke behandeling gedesinfecteerd. Dit betekent dat ik de tijdsplanning nauw zal hanteren om veilig te kunnen werken. 

✔Het is heel belangrijk dat je je afspraak annuleert wanneer je klachten hebt; verkoudheidsklachten als hoesten, niezen en keelpijn, bij koorts, maar ook bij maag-en darmklachten, want dit kunnen milde coronaklachten zijn. 

✔Dat geldt andersom natuurlijk ook; op het moment dat ik klachten heb, annuleer ik jouw afspraak in mijn praktijk. 

✔Wanneer je last hebt van hooikoorts en aan het niezen bent, vraag ik je voordat je naar de praktijk komt om een histamine-remmer te gebruiken om het niezen tijdelijk de kop in te drukken. Het is immers in deze tijd niet duidelijk of het dan hooikoorts-klachten of coronaklachten zijn. 

 

Met bovenstaande maatregelen en aanpassingen zie ik het in ieder geval zitten om opnieuw aan het werk te gaan en ik ontmoet jou graag opnieuw bij De Prakt(eik).

Ik kijk uit naar je komst!

 

De Prakt(eik)

Loospad 17

6815 GA Arnhem

06-46287165 | info@deprakteik.nl